De hele week nog rustig herfstweer

door
Belga
Leestijd 1 min.

Deze namiddag krijgen we rustig en droog herfstweer met afwisselend zon en wolken. De temperaturen schommelen tussen 9 en 15 graden bij een zwakke wind uit veranderlijke richtingen. Ook vanavond en vannacht droog met opklaringen en wolkenvelden, bij minima tussen 3 en 8 graden. In de loop van de nacht vormt er zich nevel of mist, lokaal kan dat ook dichte mist zijn. Dat meldt het KMI. Morgen begint de dag met nevel, mist of laaghangende bewolking, daarna krijgen we opnieuw afwisselend zon en wolken. De temperaturen blijven schommelen tussen 10 en 15 graden bij een zwakke wind. Ook 's avonds en 's nachts blijft het droog, met eerst brede opklaringen en in de loop van de nacht wat wisselende bewolking vanaf het noordwesten. Op veel plaatsen vormt zich opnieuw nevel en mist. In Hoog-België komen de temperaturen tot net boven het vriespunt, elders in het land wordt het minder koel.

Donderdag begint de dag op veel plaatsen opnieuw met nevel of mist. In Hoog-België kan die aanvriezen. Daarna blijft het op de meeste plaatsen overwegend bewolkt, met maxima tussen 10 en 15 graden en een zwakke tot matige zuidwestenwind. Ook vrijdagochtend blijft het nog grijs, met in de namiddag en avond kans op wat motregen.

Tijdens het weekend blijven de weerkaarten nagenoeg dezelfde. We krijgen rustig en bewolkt herfstweer, met 's ochtends nevel en lokaal dichte mist. Na het weekend wordt het wisselvalliger en frisser, met kans op regen of buien.

bron: Belga