Belgen in het buitenland - Mignolet en Origi schakelen met Liverpool Tottenham uit

Liverpool heeft dinsdag zijn wedstrijd in de achtste finales van de League Cup gewonnen. 'The Reds', met Simon Mignolet en Divock Origi in de basis, versloegen een Belgenloos Tottenham met 2-1 en plaatsten zich voor de kwartfinales. Liverpool, vorig jaar verliezend finalist tegen Manchester City, begon sterk aan de match en Sturridge (10.) zorgde voor de voorsprong. Onder impuls van een sterke Divock Origi ging Liverpool op zoek naar de tweede treffer. Net na het uur werd de thuisploeg beloond, toen opnieuw Sturridge Tottenham-doelman Vorm een tweede maal klopte. Janssen (75.) bracht Tottenham terug in de match via een penalty, maar Liverpool gaf de zege niet meer uit handen.

Simon Mignolet stond de hele match in doel bij het team van trainer Jürgen Klopp, die Origi na zeventig minuten een applausvervanging gunde. Jan Vertonghen, de enige Belg op het wedstrijdblad van de Spurs, kwam niet van de bank.

Ook Matz Sels, die negentig minuten in doel stond bij Newcastle, bekert een ronde verder. De leider in de Championship klopte reeksgenoot Preston makkelijk met 6-0. Ex-Anderlechtspits Aleksandar Mitrovic scoorde tweemaal.