Kaartje haalt oude vriendschapsbanden aan na een reis van 50 jaar

Facebook / T. Duffy

“Beter laat dan nooit”, moet Tim Duffy gedacht hebben toen hij zijn brievenbus onlangs opende. De Australiër vond er een postkaartje dat verstuurd was in 1966 en dus maar liefst vijftig jaar onderweg was.

Volgens The Advertiser was het kaartje niet gericht aan Duffy, maar aan Robert Giorgio. Chris Reynolds wou hem vijftig jaar geleden melden dat hij het prima naar zijn zin had op Tahiti, ondanks het vochtige weer. De Australiër concludeerde dat Reynolds vijftig jaar geleden geprobeerd had om de vorige eigenaar van het huis te bereiken.

The Advertiser zocht en vond de twee oude vrienden, die elkaar hadden leren kennen toen ze samen studeerden aan het Rostrevor College in Adelaide. “Robert was een schoolvriend. We zijn nadien nog een tijdje bevriend gebleven, maar na verloop van tijd verloren we het contact”, getuigt Reynolds.

Ondanks dat de mannen elkaar jarenlang niet zagen, was de vriendschapsband nog steeds sterk. “Het is alsof alles gisteren gebeurd is. Alsof alles wat in tussentijd gebeurd is, plots niet meer uitmaakt. Ik heb het idee dat ik hem vorige week nog gezien heb. Je persoonlijkheid blijft blijkbaar dezelfde doorheen de jaren”, aldus Giorgio.

Hoewel de vriendschap niet gedeerd is door de laattijdige levering, heeft Australia Post toch zijn verontschuldigingen aangeboden. “Het is duidelijk dat er vijftig jaar geleden ergens iets misgelopen is in Polynesië. We willen ons verontschuldigen voor het ongemak”, aldus een woordvoerder.