Weerbericht – Week start nat, maar daarna beterschap in zicht

Maandag is het meestal zwaarbewolkt of betrokken met eerst soms lichte regen, maar na de middag meer intensere regen. De meeste neerslag valt in het centrum en het oosten van het land. In het westen blijft de neerslag beperkt. De maxima liggen tussen 10 en 12 graden en halen mogelijk 14 graden in het zuidoosten. De wind waait meestal zwak uit het oosten tot het zuidoosten en wordt later veranderlijk of noordoostelijk, zo meldt het KMI. In de loop van de nacht trekt de regen weg richting Duitsland en Nederland. Het wordt overal droog met vanaf de kust mogelijk ook enkele opklaringen. In de Kempen en de Ardennen blijft er veel bewolking aanwezig. In het tweede deel van de nacht kan op vele plaatsen nevel en mist gevormd worden. De minima bedragen 5 of 6 graden in de streken met eventueel opklaringen en 9 of 10 graden elders. De wind is zwak, meestal uit richtingen tussen het noorden en westen.
Dinsdagochtend is er op veel plaatsen nevel of mist. In de Ardennen kan er tijdelijk nog wat lichte regen of motregen vallen. In de loop van de dag wordt het overal droog met in het westen afwisselend wolkenvelden en opklaringen, maar in het oosten hardnekkige bewolking. De maxima liggen tussen 8 graden in de Hoge Venen en 14 graden in het uiterste westen van het land.
Na het optrekken van nevel en mist wordt het woensdag rustig en vaak zonnig met soms wat wolkenvelden. De maxima liggen tussen 8 graden op de Ardense hoogten en 14 of 15 graden in het westen van het land.
Tijdens de rest van de week zorgt een hogedrukgebied in onze nabijheid voor rustig en meestal droog weer. Restanten van storingen kunnen soms zorgen voor een hardnekkig laag wolkendek. De maxima liggen meestal tussen 9 en 12 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 12 en 15 graden in de andere regio’s.
Het KMI waarschuwt voor CO-vergiftiging.

bron: Belga