Svetlana Kuznetsova dient titelverdedigster Agnieszka Radwanska nederlaag toe

door
Belga
Leestijd 1 min.

Agnieszka Radwanska (WTA-3) is niet goed begonnen aan haar titelverdediging op de WTA Finals in Singapore (hard/7 miljoen dollar). De 27-jarige Poolse moest in drie sets de duimen leggen voor de 31-jarige Russin Svetlana Kuznetsova (WTA-9). Na 2 uur en 48 minuten stond de 7-5, 1-6 en 7-5 eindstand op het scorebord. Later op de dag staat de tweede wedstrijd in de witte groep op het programma. Daarin neemt de Spaanse Garbine Muguruza (WTA-6) het op tegen de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA-5).

Zondag werden de eerste duels in de rode groep gespeeld. De Duitse Angelique Kerber (WTA-1) versloeg de Slovaakse Dominika Cibulkova (WTA-8) met 7-6 (7/5), 2-6 en 6-3. De Roemeense Simona Halep (WTA-4) was met 6-2 en 6-4 te sterk voor de Amerikaanse Madison Keys (WTA-7). De eerste twee van elke poule stoten door naar de halve finales.

Serena Williams (WTA-2) is er niet bij in Singapore, waar de beste acht speelsters van het jaar elkaar treffen. De Amerikaanse, vijfvoudig winnares van de WTA Finals, zette al eerder een punt achter haar seizoen.

bron: Belga