Renato Sanches krijgt Golden Boy Award

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Portugees Renato Sanches (19) is de laureaat van de Golden Boy Award. Met deze onderscheiding bekroont het Italiaanse sportblad Tuttosport de beste voetballer onder 21 jaar in Europa. De Engelsman Marcus Rashford (Manchester United) en de Fransman Kingsley Coman (Bayern München) werden respectievelijk tweede en derde. Ook Youri Tielemans (Anderlecht) en Leon Bailey (KRC Genk) stonden op de shortlist met veertig kanshebbers.

De Golden Boy Award is een trofee die sinds 2003 uitgereikt wordt door een internationale jury van dertig journalisten. Ronkende namen op de erelijst zijn Wayne Rooney (2004), Lionel Messi (2005), Cesc Fabregas (2006), Sergio Aguëro (2007), Mario Balotelli (2010) en Paul Pogba (2013). Vorig jaar won de Fransman Anthony Martial.

Sanches maakte deel uit van het Portugese elftal dat afgelopen zomer in Frankrijk het EK won. Bayern München legde 35 miljoen euro op tafel om de middenvelder over te nemen van Benfica. De Portugese international ontvangt zijn award maandagavond tijdens een gala in Monte Carlo.

bron: Belga