Kevin De Bruyne is genomineerd voor Gouden Bal

door
Belga
Leestijd 1 min.

Rode Duivel Kevin De Bruyne (Manchester City) maakt kans op de prestigieuze Gouden Bal. Dat maakte het organiserende France Football bekend.

Het Franse voetbalmagazine geeft in de loop van maandag alle namen van de dertig genomineerden vrij. Naast De Bruyne, die ook vorig jaar een nominatie kreeg, staan onder meer zijn ploegmaat Sergio Agüero, Gareth Bale, Gianluigi Buffon, Antoine Griezmann, Gonzalo Higuain en Cristiano Ronaldo op de shortlist van de prestigieuze onderscheiding. Zonder (grote) verrassing zal ook de naam van Lionel Messi in de loop van de dag aan de lijst worden toegevoegd. Of er nog Rode Duivels bijkomen, is afwachten.

De Gouden Bal is sinds dit jaar niet langer een gezamenlijke organisatie van France Football en de wereldvoetbalbond FIFA. In 2010 werden de Ballon d'Or en de FIFA World Player of the Year samengevoegd tot FIFA Ballon d'Or maar in september raakte bekend dat France Football en FIFA hun samenwerking stopzetten.

Tussen 1956 en 2009 beloonde de Ballon d'Or de beste voetballer op de Europese velden. In 2010 werd de trofee samengevoegd met die van Wereldvoetballer van het Jaar (een FIFA-organisatie) en omgedoopt tot FIFA Ballon d'Or. Lionel Messi won de prijs vier keer (2010-2012 & 2015), Cristiano Ronaldo twee keer (2013 & 2014). De twee vedetten wonnen ook allebei een keer de Ballon d'Or, Messi in 2009 en Ronaldo in 2008.

bron: Belga