Karolina Pliskova verslaat Garbine Muguruza na spectaculaire comeback in derde set

door
Belga
Leestijd 1 min.

US Open-finaliste Karolina Pliskova (WTA-5) is in Singapore met een zege gestart in de witte groep op de WTA Finals. De 24-jarige Tsjechische versloeg de Spaanse Garbine Muguruza (WTA-6) in 2 uur en 29 minuten met 6-2, 6-7 (4/7) en 7-5. In de derde set haalde Pliskova een 0-4 en 2-5 achterstand op. Bij 3-5 redde ze op de opslag van Muguruza een matchpunt.

Pliskova maakt haar debuut in het toernooi met de beste acht speelsters van het seizoen. Voor Muguruza, die dit jaar met Roland-Garros een eerste Grand Slam op haar palmares bracht, is het de derde deelname. Vorig jaar strandde ze in de halve finales. Ze moest toen haar meerdere erkennen in de Poolse Agnieszka Radwanska (WTA-3).

In de andere wedstrijd van de groep verraste de Russische Svetlana Kuznetsova (WTA-9) met 7-5, 1-6, 7-5 winst tegen titelverdedigster Radwanska (WTA-3). Ook Kuznetsova poetste in de derde set drie breaks weg. Net als Muguruza kon Radwanska op eigen service een matchbal niet verzilveren.

Zondag werden de eerste duels in de rode groep gespeeld. De Duitse Angelique Kerber (WTA-1), winnares van het Australian- en het US Open, versloeg de Slovaakse Dominika Cibulkova (WTA-8) met 7-6 (7/5), 2-6 en 6-3. De Roemeense Simona Halep (WTA-4) was met 6-2 en 6-4 te sterk voor de Amerikaanse Madison Keys (WTA-7). De eerste twee van elke poule stoten door naar de halve finales.

bron: Belga