CD&V Gent buigt zich vanavond over vertrek Sarah Claerhout

CD&V Gent buigt zich vanavond over vertrek Sarah Claerhout

In Gent buigt de lokale CD&V-afdeling zich over het plotse vertrek van kamerlid Sarah Claerhout, afgelopen zomer nog maar als lijsttrekker aangeduid. “Ik kan alleen maar lezen wat er te lezen valt”, zegt voorzitter Isabelle Heyndrickx. “Ik kan er ook alleen maar akte van nemen.”
Heyndrickx was vanmorgen ook aanwezig op het gesprek tussen nationaal voorzitter Wouter Beke en Sarah Claerhout. Ze bevestigt dat het om een bijzonder kort ‘dovemansgesprek’ ging.

De lokale voorzitter roept het afdelingsbestuur dinsdagavond samen om te kijken hoe hierop te reageren en te zien hoe het verder moet. “U moet begrijpen dat er bij ons heel veel emotie is en dat moeten rustig doorpraten.”
Ook fractieleider Veli Yüksel zegt akte te nemen van haar ontslag. “CD&V Gent is geen eenmanspartij: we zetten ons project voor Gent en de Gentenaars verder, waar wij met een team van mensen al een paar jaar hard aan werken”, zegt de voormalige lijsttrekker. “Haar vertrek zal geen invloed hebben op ons werk binnen de afdeling en in de Gemeenteraad van Gent.”

bron: Belga