Carrefour wil 100 Easy-winkels in België openen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Carrefour wil in België 100 buurtwinkels onder de naam Easy openen. Dat heeft de Franse supermarktketen maandag bekendgemaakt. Easy zal qua winkeloppervlakte en aanbod tussen de al bestaande Carrefour-winkelconcepten Express en Market zitten en vooral verse producten in de rekken hebben. Carrefour testte het Easy-model al twee jaar uit in Antwerpen en Sint-Kwintens-Lennik, maar schakelt nu een versnelling hoger. Tegen het einde van het jaar zou de teller al op acht winkels moeten staan en "op termijn" wil Carrefour 100 Easy-winkels openen in ons land. "De meeste zullen nieuwe winkels zijn, maar we zullen ook een aantal Market- en Express-winkels ombouwen", zegt Carrefour-woordvoerder Baptiste van Outryve.

Met Easy mikt de groep op klanten die er hun dagelijkse aankopen komen doen. De focus zal liggen op verse producten, maar er zullen ook droge voeding en een beperkte keuze aan niet-voedingsproducten te vinden zijn. Carrefour gaat voor een mix van stedelijke en landelijke locaties verspreid over het hele land. De prijzen zullen lokaal bepaald worden op basis van de concurrentie in de buurt, maar Carrefour wil "geen prijzenoorlog starten". Er komen geen nationale promotieacties.

De Easy-winkels zullen een commerciële oppervlakte hebben tussen 400 en 800 vierkante meter. Daarmee zitten ze tussen Express (60 tot 400 vierkante meter) en Market (800 en 2.000 vierkante meter). Carrefour baat daarnaast ook nog grotere Hypermarkten uit (tot 12.000 vierkante meter) in ons land.

bron: Belga