Vrouw gearresteerd na pindakaasprotest tegen Trump

Een Amerikaanse vrouw is gearresteerd nadat ze een dertigtal wagens besmeurd heeft met pindakaas. Met haar opmerkelijk protest wou ze de aanhangers van presidentskandidaat Donald Trump een hak zetten, maar dat doel heeft ze gemist.

Tijdens de meeting van de Tomorrow River Conservation Club, een natuurvereniging, kwam Christina Ferguson binnengestormd. Volgens lokale krant Steven Point City Times begon de 32-jarige vrouw er te tieren over haar haat voor Donald Trump, met een bokaal pindakaas in de hand.

De leden van de club vroegen haar te vertrekken. Dat verzoek willigde ze in, maar eenmaal op de parkeerplaats begon ze wagens te besmeuren met pindakaas. Een van de leden die besloot te checken of de dame vredevol was vertrokken, trof haar aan en belde de politie.

Ferguson gaf eerst haar misdaad niet toe en beweerde dat ze een hele avond thuis was, hoewel ze volgens het politierapport onophoudelijk aan haar vingers aan het likken was. Nadat ze werd geïdentificeerd door een clublid, gaf ze toe. Ze beweerde dat ze zich erg emotioneel voelde en praatte over haar liefde voor Clinton en haat voor Trump.

Eenmaal de politie duidelijk maakte dat ze een vzw had lastiggevallen, bood Ferguson haar verontschuldigingen aan. Ze gaf dat ze die avond bier en brandy had gedronken. “Gelukkig heeft ze pindakaas zonder brokjes gebruikt, zodat de auto’s niet beschadigd raakten”, besluit agent Dan Kontos.