Pure horror: reusachtige spin neemt dode muis op sleeptouw

Facebook / Jason Womal

Mensen met arachnofobie mijden Australië best. De eilandstaat is het territorium van heel wat achtpotige griezels, maar het exemplaar in een recent filmpje spant de kroon.

“Kom eens langs, ik moet je iets cool laten zien”, liet de buurman van Jason Womal weten. De handelaar stond op het punt om naar het werk te vertrekken, maar wou best zien wat zijn buur in petto had. Eenmaal binnen vond de Australiër een gigantische jachtkrabspin die een dode muis over de koelkast sleurde.  Verbouwereerd filmde Womal het bizarre fenomeen.

Dat filmpje is intussen meer dan acht miljoen keer bekeken. Womal en de buurman konden het dan ook niet over hun hart krijgen om het enge beest het huis uit te zetten. “We hebben hem Hermie genoemd. Hij stelt het goed en heeft nu zijn eigen verdelgingsdienst. Hij betaalt zelfs huur”, grapt Womal op Facebook.

Hoewel het ongebruikelijk is, is het volgens een expert niet ongehoord dat spinnen het op gewervelde dieren gemunt hebben. “Dit is de eerste keer dat ik zie dat ze muizen vangen, maar ik heb eerder al gezien hoe jachtkrabspinnen gekko’s vangen. Ooit zag ik hoe een roodrugspin een slang ving in zijn web. Nephila jagen dan weer op vogels”, aldus Graham Millage, de manager van de arachnologie-collectie in het Australian Museum, bij The Guardian.