Ook Instagram wil live videostreaming

Instagram test momenteel of het via de app ook live video's kan streamen. Het sociaalnetwerkplatform treedt zo in de voetstappen van het ter ziele gegane Meerkat en het eigen moederbedrijf Facebook.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Instagram werd een paar jaar geleden overgenomen en sindsdien zijn de functies van de app enkel maar uitgebreid. Sinds kort is het bijvoorbeeld mogelijk om Instagram Stories, een idee waarvoor de mensen bij de app de mosters zijn gaan halen bij Snapchat.

Sinds kort werkt het team achter Instragram ook aan live videostreaming. De nieuwe functie zou 'Go Insta!' gaan heten en als een rode knop in het scherm van de app verschijnen. Net zoals bij de Stories, worden de beelden bewaard voor 24 uur. Daarna zullen ze onherroepelijk verdwijnen.

Instagram is niet de eerste app die met het idee komt om live video's aan te bieden. Eerder werd het idee ook al uitgewerkt door bedrijven zoals Meerkat of Periscope, maar zij konden nooit echt doorbreken. Facebook kent wel meer succes met het streamingen van live beelden, wat het des te opvallender maakt dat nu net de dochteronderneming Instagram aan hetzelfde idee werkt.