Golden State hoeft enkel zichzelf te vrezen

Morgen gaat in de Verenigde Staten het nieuwe NBA-seizoen van start. Golden State is torenhoog favoriet, tenzij die dekselse LeBron James opnieuw roet in het eten gooit.
door
Maarten
Leestijd 2 min.

Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat Cleveland het huzarenstukje van vorig seizoen nog eens zal herhalen. In de finale van de play-offs bogen de Cavaliers toen tot ieders verbazing een 3-1 achterstand om tegen Golden State. LeBron James maakte zo zijn belofte waar om Ohio voor het eerst in meer dan een halve eeuw een titel te bezorgen in een grote competitie. De Warriors bleven achter met een flinke kater, al konden ze zich troosten met het beste parcours ooit in de reguliere competitie: 73 overwinningen en amper 9 nederlagen. Zowaar beter dan de Chicago Bulls in de jaren negentig onder Michael Jordan.

Recordjacht

Volgens coach Steve Kerr lag die recordjacht mee aan de basis van de gemiste kampioenstitel, omdat zijn spelers mentaal opgebrand waren toen de play-offs nog moesten beginnen. Om een heruitgave van dat scenario te vermijden haalde Golden State in het tussenseizoen niemand minder dan Kevin Durant (foto links) aan boord, die einde contract was bij Oklahoma City. Op zijn 28ste heeft de viervoudige NBA-topschutter - goed voor gemiddeld meer dan 27 punten per wedstrijd - honger naar zijn eerste ring.Samen met vedette Stephen Curry (rechts) vormt hij dit seizoen het kloppende hart van de Warriors, die onder het bord wel wat aan power moesten inboeten om het salaris van Durant te kunnen ophoesten. De Georgiër Zaza Pachulia is zo de nieuwe vaste center en meteen ook de mogelijke achilleshiel van het team, al is dat relatief. Het lijkt er sterk op dat enkel de Warriors zelf zich in de voet kunnen schieten, zo blijkt ook uit een rondvraag bij de NBA-coaches. Drie op vier noemt Golden State als de toekomstige kampioen.