Weerbericht – Rustig en zonnig herfstweer

Na het optrekken van nevel en mist krijgen we rustig en zonnig herfstweer. De maxima liggen rond 11 of 12 graden. Maandag wordt het zwaarbewolkt met regen en maxima rond 13 graden. Dinsdag wordt het droger en vanaf woensdag krijgen we ook wat zon. Zondag wordt het, na een koude ochtend en na het optrekken van de nevel en mist een rustige en mooie dag met veel zon en in het oosten nog wat wolkenvelden. In de loop van de namiddag verschijnen er vanuit het zuiden meer hoge wolken, maar het blijft nog droog. De maxima liggen tussen 8 en 10 graden in de Ardennen en rond 11 of 12 graden elders in het land. De wind waait zwak, later soms matig, uit oostelijke richtingen.
In de loop van de nacht wordt het vanaf het zuiden zwaarbewolkt en later gaat het regenen in de zuidelijke helft van het land. In het noorden blijft het nog overwegend droog. De minima liggen tussen 5 graden in het noorden en 9 graden in het zuiden van het land. De wind waait zwak tot soms matig uit het oosten tot noordoosten.
Maandag wordt het zwaarbewolkt tot betrokken met regen. Vooral in het zuidoosten van het land kan er veel regen vallen; elders zouden de neerslaghoeveelheden beperkt blijven. De maxima liggen tussen 9 en 13 graden, bij een zwakke tot matige noordoostenwind, die later zwak en veranderlijk wordt.
Na het optrekken van nevel en mist wordt het dinsdag in het westen wisselend bewolkt en droog. Over het oosten blijft er veel bewolking aanwezig. De maxima liggen tussen 9 en 14 graden. De wind is vaak zwak uit veranderlijke richting of uit het zuidoosten.
Woensdag en donderdag is het eerst grijs met nevel en mist. Later wordt het wisselend bewolkt en blijft het droog. De maxima liggen woensdag rond 12 graden. Donderdag wordt het wat zachter met maxima rond 14 of 15 graden. Woensdag is er weinig wind; donderdag waait hij zwak tot matig uit het zuidwesten. Tijdens de nachten is het fris met in de Ardennen lichte vorst aan de grond.
Vrijdag en zaterdag is er meer bewolking. Een geïsoleerd buitje is mogelijk, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het blijft nog redelijk zacht met temperaturen rond 14 of 15 graden

bron: Belga