Proximus League - Antwerp raapt een punt bij rode lantaarn Lommel United

FC Antwerp is zondag op de twaalfde speeldag in de Proximus League niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel op het veld van rode lantaarn Lommel United. De Great Old ziet SK Lierse verder uitlopen in het klassement en kan met nog twee speeldagen te gaan geen periodekampioen meer worden. Na een zoutloze eerste helft zonder doelpunten kwam Lommel United in de 52e minuut op voorsprong. Doelman Kudimbana was kansloos op een overhoeks schot van Marko Maletic. Antwerp, met Björn Vleminckx verrassend op de bank, kwam amper tot voetballen, maar kon wel dreigen uit een stilstaande fase. Lommel kreeg het leer na een hoekschop van Remacle niet weggewerkt, Mamatou N'Diaye bezorgde de bezoekers in de 78e minuut een gevleid punt.

Met nog twee speeldagen te gaan in de eerste periode van de Proximus League kan Antwerp leider SK Lierse niet meer bijbenen. De Pallieters, die zaterdag met 1-3 wonnen op Tubeke, hebben 25 punten. De Great Old is derde met 17 punten. Roeselare, dat maandag de twaalfde speeldag afsluit op het veld van Union, is tweede met 21 punten. Lommel United blijft met 10 op 42 de hekkensluiter in 1B. Het volgt op twee punten van Union en Cercle Brugge, dat zaterdag een 2-0 nederlaag leed in Leuven.