Nieuw record in Verviers van langste éclair niet erkend door administratieve fout

door
Belga
Leestijd 1 min.

Tussen de 20 en 25 banketbakkers zijn er vanochtend in het Luikse Verviers aan te pas gekomen om vanaf 10 uur de langste met chocolade gevulde éclair te fabriceren. In drie uur tijd werd een nieuw wereldrecord neergezet. De éclair meet precies 676,614 meter. Een deurwaarder verklaarde de recordpoging geldig, maar door een administratieve fout wordt het record niet erkend door het Guinness Book of World Records. Meester-chocolatier Jean-Philippe Darcis was tevreden over wat zijn brigade in een recordtijd heeft klaargemaakt. Er waren overigens tussen de 3.000 en 3.500 toeschouwers opgedaagd om de recordpoging bij te wonen.

Voor de recordpoging werd 750 kilo aan grondstoffen gebruikt, waaronder 70 kilo boter, 2.000 eieren, 50 kilo meel en 300 liter water. De grondstoffen hadden een waarde van 1.500 euro en werden door sponsors bekostigd. De éclair wordt in een 6.000-tal stukken gesneden en verkocht voor een goed doel.

Momenteel is het record van 503 meter nog in handen van een banketbakker uit Wallis, Zwitserland. Maar de Luikse chocolatier wil over twee jaar een nieuwe poging ondernemen. Hij mikt dan op een éclair van zomaar eventjes 1.000 meter. Maar àlle benodigde formaliteiten voor de erkenning door het Guinness Book of World Records moeten dan wel vervuld worden, vindt de meester-chocolatier.

bron: Belga