Levensloop België brengt 3,2 miljoen euro op

Levensloop in België, het fondsenwervend initiatief voor de strijd tegen kanker, heeft dit jaar 3,2 miljoen euro opgebracht. Meer dan 65.000 teamleden liepen in 25 gemeenten rond verschillende Levensloop-parcoursen om de mensen die kanker hebben of gehad hebben te tonen dat ze er niet alleen voor staan. Dat meldt Stichting tegen Kanker vanmiddag. Levensloop is een feestelijk evenement voor alle leeftijden en draait rond solidariteit en fondsenwerving voor de strijd tegen kanker. Het is de bedoeling om een hele gemeenschap 24 uur samen te brengen in de strijd tegen kanker. Verenigingen, bedrijven en burgers kunnen zich solidair tonen door een team te vormen om 24 uur in estafette te lopen of te wandelen. Deze teams kunnen ook fondsenwervingsacties ondernemen of zich laten sponsoren. Levensloop is geen competitie, maar een evenement waar solidariteit centraal staat.

In 2011 importeerde Stichting tegen Kanker het concept uit de Verenigde Staten, met 3 Belgische evenementen. Op enkele jaren tijd is het een solidariteitsactie tegen kanker geworden, met 25 evenementen door heel België. “De populariteit van Levensloop is hartverwarmend”, zegt nationaal coördinator Brecht Gunst. “De cijfers van 2016 zijn ronduit overdonderend. Levensloop is een echte solidariteitsbeweging geworden in België.”

In 2016 brachten alle evenementen 3,2 miljoen euro op. Sinds de start is al meer dan 10 miljoen euro voor fondsenwerving tegen kanker ingezameld.

bron: Belga