Hillary Clinton bouwt voorsprong op Donald Trump uit in peiling

door
Belga
Leestijd 1 min.

Hillary Clinton bouwt haar voorsprong op Donald Trump uit in een peiling die vanmiddag publiek werd gemaakt door ABC News en de Washington Post. De Democratische ex-minister van Buitenlandse Zaken heeft nu een marge van 12 procentpunt op haar Republikeinse uitdager. De Amerikaanse presidentsverkiezingen vinden binnen twee weken plaats. Clinton haalt 50 pct van de stemintenties binnen, tegenover slechts 38 pct voor Trump. In alle peilingen die ABC News heeft verricht sinds het begin van de campagne, heeft Clinton nog nooit zoveel steun gekregen. De score voor Trump was nog nooit zo laag. Na het tweede debat tussen de twee presidentskandidaten op 9 oktober, twee weken geleden, had Clinton nog maar een voorsprong van vier procentpunt.

Volgens de website RealClearPolitics toont het gemiddelde van de nationale peilingen een voorsprong van bijna zes procentpunt voor Clinton, 47,7 pct, tegenover 41,9 pct voor Trump.

Uit de laatste peiling blijkt ook dat 69 pct van de ondervraagde personen niet akkoord gaat met het antwoord van de vastgoedmagnaat op de vrouwen die hem beschuldigen van seksuele agressie. Gisteren nog beschuldigde hij hen van "leugens" en beloofde hij hen na de verkiezingen van 8 november voor de rechter te dagen. Elf vrouwen hebben tot nog toe Trump publiekelijk beschuldigd van ongewenste aanrakingen.

bron: Belga