"De Avonden" van Gerard Reve eindelijk beschikbaar in het Engels

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bijna zeventig jaar nadat het boek voor het eerst in het Nederlands verscheen, komt "De Avonden" van Gerard Reve beschikbaar voor Engelstalige lezers. Op 3 november ligt "The Evenings" in Engeland in de winkel. De Engelse versie van de Nederlandse klassieker wordt uitgebracht door Pushkin Press. "Het is een culturele toetssteen. Het staat zowel bij critici hoog aangeschreven en is enorm populair, een zeldzame combinatie", aldus Daniel Seton van uitgeverij Pushkin Press tegenover de krant The Guardian.

Op de omslag van "The Evenings" prijkt onder meer commentaar van Herman Koch, die recenter internationaal faam verwierf met de vertaling van zijn boek "Het Diner". "Als 'De Avonden' in de jaren vijftig in het Engels was verschenen, zou het net zo'n klassieker zijn geworden als 'On The Road' of 'The Catcher in the Rye''', aldus Koch over de Amerikaanse klassiekers van Jack Kerouac en J.D. Salinger.

"De Avonden" beschrijft tien dagen uit het leven van Frits van Egters en is één van de bekendste boeken uit de Nederlandse literatuur. Het gaat over de saaiheid die Nederland in de naoorlogse jaren beheerste.

Bron: Belga