Cal Crutchlow wint in MotoGP op Phillip Island, Livio Loi haalt ereplaats in Moto3

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Brit Cal Crutchlow (LCR Honda) heeft vanmorgen de Grote Prijs van Australië in de MotoGP-klasse gewonnen. Op het circuit van Phillip Island zegevierde hij in deze zestiende WK-manche voor de Italiaan Valentino Rossi (Yamaha) en de Spanjaard Maverick Vinales (Suzuki). Voor Crutchlow was het zijn tweede zege van het seizoen. De Spanjaard Marc Marquez (Honda), die al zeker is van de wereldtitel, kwam ten val, moest opgeven en gaf zo een wenkende overwinning uit handen.

In de Moto2 ging de dagzege naar de Zwitser Thomas Luthi (Kalex). Hij pakte zijn vierde succes in 2016 voor de Italiaan Franco Morbidelli (Kalex) en de Duitser Sandro Cortese (Kalex)

Xavier Siméon (Speed Up) werd elfde op bijna achttien seconden.

De Fransman Johann Zarco (Kalex) finishte pas als twaalfde maar blijft WK-leider voor Luthi. Siméon is zeventiende.

Livio Loi (Honda) reed in de Moto3 naar een fraaie vijfde plaats. De Limburger kwam 9.6 seconden na de Zuid-Afrikaanse winnaar Brad Binder (KTM) over de aankomstlijn.

Binder haalde het na een incidentrijke race voor de Italiaan Andrea Locatelli (KTM) en de Spanjaard Aron Canet (Honda). De Zuid-Afrikaan, al zeker van de wereldtitel, mocht voor de zesde keer dit seizoen op het hoogste schavotje staan.

In de WK-stand is Livio Loi achttiende.

Volgend weekend staat de Grote Prijs van Maleisië in Sepang op het programma.

bron: Belga