Zon en cultuur op menu van Belgische toeristen tijdens herfstvakantie

Zon en cultuur op menu van Belgische toeristen tijdens herfstvakantie

Culturele reizen en vakanties naar de zon staan tijdens de herfstvakantie op het menu van de Belgische toeristen. Dat blijkt uit een overzicht van Thomas Cook België. Net zoals tijdens de zomer noteert de reisorganisator een verschuiving in de keuze van bestemming. Spanje en de Canarische Eilanden zijn net zoals deze zomer de meest populaire bestemmingen. Ook de Kaapverdische Eilanden weten te bekoren wegens hun weerszekerheid. Hurghada en Marsa Alaam aan de Rode Zee Riviera zijn volgens Thomas Cook terug van weggeweest.

In absolute cijfers blijven Parijs en London de citytrip-bestemmingen bij uitstek. Thomas Cook merkt echter dat steeds meer reizigers kiezen voor de combinatie van cultuur, zon en de nabijheid van water. Steden zoals Valencia, Malaga, Lissabon en Porto winnen duidelijk aan belangstelling. In het Midden-Oosten is het dan weer Marrakesh dat zich sterk profileert.

Traditioneel is de herfstvakantie ook het startschot voor mensen die gaan overwinteren in warmere oorden. Het aantal tickets only met een late retour, evenals de groei van het aantal boekingen voor lange verblijven, geven volgens Thomas Cook een duidelijk beeld. “Opvallend is het feit dat dit niet enkel meer om de klassieke bestemmingen zoals Spanje en de Canarische Eilanden betreft. Mensen reizen ook steeds verder weg om te overwinteren. De prijs van het verblijf is er relatief goedkoper dan op de Europese bestemmingen en de duurdere prijs van het vliegtuigticket wordt op deze manier gecompenseerd”, luidt het nog.

bron: Belga