Technische problemen bij Mediahuis niet van de baan - Nieuwsblad op Zondag verschijnt wel

door
Belga
Leestijd 1 min.

De technische problemen bij Mediahuis, uitgever van De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg, zijn ook zaterdagavond nog niet van de baan. Het Nieuwsblad op Zondag verschijnt wel. De websites en de digitale edities van de kranten van uitgeverij Mediahuis ondervinden sinds donderdagavond zware problemen. De digitale zaterdagedities zijn niet verschenen, de websites zijn enkel in beperkte versie te raadplegen.

Ook zaterdagavond zijn de problemen nog niet van de baan. "Het Nieuwsblad op Zondag kan wel verschijnen. Dat is toch een lichtpunt", zegt woordvoerder Frank Jaspers.

Het gaat om een technisch hardwareprobleem en veel technici zijn er mee bezig, zegt Jaspers. "We hopen dat de problemen in de nacht van zaterdag op zondag van de baan zijn zodat zondag alles terug normaal is. Dat is het gunstige scenario, want we kunnen nu nog geen 100 procent garantie geven", aldus Jaspers. Hij voegt er aan toe dat Mediahuis er ook rekening mee houdt dat zondag nog niet alles opgelost is.

bron: Belga