Svetlana Kuznetsova verlengt titel in Moskou en mag naar WTA Finals

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Russin Svetlana Kuznetsova (WTA 8) volgt zichzelf op als laureate van de Kremlin Cup in Moskou (hard/823.888 dollar). In de finale van het WTA-toernooi in de Russische hoofdstad versloeg het eerste reekshoofd de Australische Daria Gavrilova (WTA 38) met 6-2 en 6-1.

Dankzij deze toernooizege, de zeventiende uit haar carrière, plaatst Kuznetsova zich als achtste en laatste speelster voor de WTA Finals in Singapore. Dat toernooi met de acht beste speelsters van het jaar start morgen in Singapore. Kuznetsova lag voor het laatste ticket in de balans met de Britse Johanna Konta (WTA 10).

Op de WTA Finals is de 31-jarige Russin ingedeeld in de witte groep met de Poolse titelverdedigster Agnieszka Radwanska (WTA 3), de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 5) en de Spaanse Garbine Muguruza (WTA 6).

Kuznetsova, ex-winnares van Roland Garros (2009) en de US Open (2004), speelde vanmorgen haar derde finale van het seizoen. In januari klopte ze in Sydney de Puertoricaanse Monica Puig, in april verloor ze in Miami van de Wit-Russische Victoria Azarenka.

Daria Gavrilova, 22, mikte in haar geboortestad Moskou op een eerste WTA-titel in het enkel.

bron: Belga