Serie A - Milaan wint van Juventus en brengt weer spanning in kampioenschap

door
Belga
Leestijd 1 min.

AC Milaan heeft zaterdag weer spanning gebracht in het Italiaans kampioenschap door van Juventus te winnen met 1-0. Milaan klimt zo naar de tweede plaats, op amper twee punten van Juventus.

Juventus verloor al twee van de negen wedstrijden dit seizoen in het Italiaans kampioenschap, een tegen Inter Milaan, en nu dus een tegen AC Milaan. De achttienjarige Manuel Locatelli scoorde de enige treffer van de wedstrijd.

Vincenzo Montella, coach van Milaan, zag zijn jonge spelers een hoofdrol opeisen. In de laatste secondes van de wedstrijd pakte de 17-jarige doelman Gianluigi Donnarumma nog uit met een prachtige redding op een uithaal van Sami Khedira.

Het zat Milaan wel wat mee, want scheidsrechter Nicola Rizzoli, een van de beste ter wereld, keurde in de eerste helft een doelpunt van Miralem Pjanic onterecht af wegens buitenspel.

Juventus domineerde de partij, maar vond geen opening. De ploeg uit Turijn ziet AC Milaan zo naderen tot op twee punten. Mogelijk doet zondag ook AS Roma hetzelfde, maar dan moet het wel winnen van Palermo.

bron: Belga