“PS wil kiezer en verkozenen terug in centrum van publiek debat brengen”

PS wil kiezer en verkozenen terug in centrum van publiek debat brengen

De PS maakt van CETA de inzet van het herwinnen door de burgers en hun verkozenen van de democratische inzet, die ze sinds de Eerste Wereldoorlog decennium na decennium geleidelijk uit handen zijn geraakt. Dat heeft PS-voorzitter Elio Di Rupo vanmiddag in Luik gezegd tijdens de laatste “ideeënwerf” van de Parti Socialiste gewijd aan de democratie en aan het militant engagement. “Er is een reëel verlies aan invloed geweest, maar er zijn momenten – en dit is er zo een – waarop vrouwen en mannen politici een zekere capaciteit van het zich herwinnen kunnen tonen. Wij voelen een zeer sterke toenadering van burgers, die voelen dat we niet van receptie naar receptie gaan, maar dat dit de grond van de zaak is, de waarheid”, benadrukte Di Rupo.

De PS-voorzitter verzekerde de wil om die weg door te trekken, met Waals minister-president Paul Magnette, ondanks de “onvoorstelbare” druk die hij ondervindt van een twintigtal Europese personaliteiten, getuige nog de “cinema” van zaterdagochtend.

Di Rupo riep op de angstzaaiers niet te vrezen. “Telkens de progressieven vooruitgang hebben geëist, beloofden de conservatieven het einde van de wereld. En deze keer, bij alle druk die ze uitoefenen op Paul en mijzelf, hebben ze voorgehouden dat de apocalypse over heel Europa zou neerdalen. Kloterij”, aldus Di Rupo, luid toegejuicht door de militanten.

bron: Belga