Kwal. EK U19 (V) - België speelt dinsdag tegen Oostenrijk om plaats in eliteronde

door
Belga
Leestijd 1 min.

De jonge Belgische voetbalvrouwen spelen dinsdag tegen Denemarken om een plaats in de eliteronde, waar een ticket verdiend kan worden voor het EK 2017 in Noord-Ierland. Zaterdag won België met 3-0 van Wit-Rusland hun tweede wedstrijd in de kwalificaties. Omdat Oostenrijk ook met 3-0 won van Litouwen, zijn ze nog niet definitief zeker van kwalificatie voor de eliteronde. Dankzij doelpunten van Laura Gorniak via een strafschop (3.) en Maelis Henneuse (19.) gingen de jonge Red Flames rusten met een 2-0 voorsprong in het Wit-Russische Orsha. Met een strafschopdoelpunt bracht Viktoriya Kazakevich (89.) Wit-Rusland opnieuw in de wedstrijd, maar de ingevallen Lore Asselberghs (90.+3) nam alle twijfels weg met de geruststellende 3-1.

Door de overwinning staat België met het maximum van zes punten aan de leiding in groep drie. Oostenrijk won met 3-0 tegen Litouwen en staat tweede met vier punten. Wit-Rusland (één punt) en Litouwen (nul punten) kunnen zich niet meer plaatsen voor de eliteronde.

Dinsdag speelt België tegen Oostenrijk de laatste groepswedstrijd in het Wit-Russische Mogilev. Bij een gelijkspel is België zeker van een plaats in de eliteronde, waar de elf groepswinnaars en de tien beste tweedes zich voor plaatsen. Daar kan een ticket verdiend worden voor het EK in Noord-Ierland in augustus volgend jaar.

bron: Belga