Jupiler Pro League - Westerlo en Charleroi scoren niet in teleurstellende wedstrijd

Westerlo en Charleroi hebben zaterdag 0-0 gelijkgespeeld op de elfde speeldag van de Jupiler Pro League. In een teleurstellende wedstrijd waren de grote kansen op een hand te tellen, waardoor de wedstrijd eindigde op een troosteloze brilscore. Met zeven punten uit drie wedstrijden kent Westerlo een goede reeks onder nieuwe trainer Jacky Mathijssen en speelde het de rode lantaarn van de Jupiler Pro League door aan Eupen. Ook Charleroi kent een goede periode en staat zelfs verrassend op de derde plaats. Al dat goeds lieten beide ploegen echter niet tonen in een flauwe eerste helft. Na iets minder dan een halfuur spelen kwam Westerlo wel goed weg toen scheidsrechter Jan Boterberg geen strafschop floot voor de ingreep van Mitch Apau op de enkel van Clément Tainmont. Zelf kwam Westerlo niet verder dan een ongevaarlijk schotje van Khaleem Hyland.

Na de rust zat er bij beide ploegen wat meer beleving in de wedstrijd. Zowel Rommens als Ganvoula konden maar net niet bij een lage voorzet van Acolatse om Westerlo op voorsprong te brengen. Daarna ging het tempo weer naar omlaag en was het wachten op een klein slotoffensiefje van Charleroi. Pogingen van de ingevallen Ninis en Tainmont werden echter tenietgedaan, waardoor de teleurstellende wedstrijd eindigde op een scoreloos gelijkspel.

Door het gelijkspel blijft Charleroi met twintig punten op de derde plaats staan, maar kan AA Gent zondag wel nog over de Zebra's wippen bij winst op bezoek bij Eupen (20 uur). Westerlo schiet met een punt niet veel op en blijft zo met negen punten op de voorlaatste plaats staan.