European Open - David Goffin: "Ik ben op het einde fysiek ten onder gegaan"

door
Belga
Leestijd 2 min.

David Goffin (ATP 12) zal zondag niet in de finale staan van de eerste editie van de European Open in Antwerpen. De beste Belg en het eerste reekshoofd van het toernooi ging in de halve finales ten onder tegen de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 77). Goffin kreeg nochtans twee wedstrijdballen bij 4-5 in de derde set, maar moest na 2 uur en 23 minuten toch in het zand bijten met 7-5, 2-6 en 7-5. "Het was een zware en lange wedstrijd met veel balwisselingen. Ik heb elke keer uit mijn reserves moeten putten om terug te keren en dat heb ik op het einde moeten bekopen", verklaarde David Goffin na de wedstrijd.

"Ik wist dat het hier niet van een leien dakje zou lopen na de toernooien in Azië. Natuurlijk had ik hier graag gewonnen. Ondanks de vermoeidheid had ik ook kunnen winnen. Ik heb geen spijt van het programma dat ik gekozen heb, zelfs niet omdat het toernooi niet in een goede week viel voor mij. Ik had besloten om hier te spelen."

De vermoeidheid bij Goffin werd duidelijk in de verf gezet na zijn twee gemiste wedstrijdpunten. Goffin won na zijn tweede gemiste wedstrijdpunt nog amper één van de laatste elf punten.

"Daarna was het zwaar, zeker omdat ik al veel in mijn reserves had moeten tasten. Hij geraakte toen ook opnieuw in zijn ritme en speelde toen zeer goed tennis."

Naast de fysieke vermoeidheid had Goffin ook een zware week met alle verplichtingen die komen kijken bij zijn statuut als topreekshoofd in Antwerpen. "We moeten die druk kunnen controleren, maar dat kost wel energie. Die verplichtingen vergen veel concentratie. Ik ben sinds zondag in Antwerpen en ik was hier alle dagen aanwezig, tot en met mijn eerste match op donderdag."

"Nu ga ik goed herstellen en uitrusten om voluit te kunnen gaan op de laatste twee toernooien", besloot Goffin. De Luikenaar komt dit seizoen nog in actie op de toernooien van het Zwitserse Basel en de Masters 1000 van Bercy.

bron: Belga