EuroMillions Volley League – Verwachte zeges, maar stuntje in Leuven

Dit weekend staat de tweede speeldag in de EuroMillions Volley League op het programma, waarin de ploegen die vorig seizoen in de linkerkolom eindigden het opnemen tegen ploegen uit de rechterkolom. De favoriet pakte zaterdag steeds de zege, maar in Leuven viel wel een kleine stunt te rapen. Maaseik liet ook tegen Amigos Zoersel geen steek vallen, nadat het vorige week gemakkelijk de maat nam van Gent. Het werd 3-0 (25-22; 25-14; 25-16). Maaseik blijft zo de enige ploeg uit de reeks die nog geen punt of set liet liggen, waardoor het alleen aan de leiding staat.
Menen kreeg bij de wedstrijdstart nog wel wat weerwerk van Borgworm, maar die weerstand verdween gaandeweg de wedstrijd. Uiteindelijk werd het zelfs een redelijk vlotte 3-0 voor de West-Vlamingen: 25-23; 25-20; 25-14.
Alleen in Haasrode Leuven was er langere tijd spanning. Veel nieuwe gezichten bij beide ploegen in vergelijking met vorig jaar en dat zorgde voor een schommelend wedstrijdverloop. In de eerste twee sets waren er weinig tot geen problemen voor de bezoekers; in de derde set dwong Leuven vijf setpunten af en een bloedstollende vierde beurt werd heel knap afgerond door Wim Tormans. Uiteindelijk pakte Aalst de tweede tiebreakzege van het seizoen: 21-25; 16-25; 25-20; 25-22; 13-15.
Als alles volgens verwachting verloopt, zullen zowel Antwerpen als Roeselare zondagavond zegevieren. Tenzij respectievelijk Guibertin en Gent het patroon alsnog kunnen doorbreken.

bron: Belga