CD&V kamerlid Sarah Claerhout neemt ontslag

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Gentse CD&V-kamerlid Sarah Claerhout neemt ontslag uit de partij en stelt haar mandaat in de Kamer ter beschikking. Het ontslag werd gisterenavond door nationaal CD&V-voorzitter Wouter Beke aanvaard, zo bevestigt de Gentse afdelingsvoorzitter berichtgeving in Het Laatste Nieuws.

Het conflict tussen Claerhout en de CD&V draait rond de inkanteling van het UZ Gent in de UGent, een dossier in handen van haar partijgenote Vlaams minister Hilde Crevits én afgesproken in het regeerakkoord. "Er zijn deze week verschillende contacten geweest tussen Sarah en de top van de partij, maar die leidden niet tot het gewenste resultaat", zegt afdelingsvoorzitter Isabelle Heyndrickx.

Ook de nieuwe genderregels bij de rectorverkiezingen aan de UGent, vanaf de volgende verkiezingen moeten duo's uit een man en vrouw bestaan, lagen haar zwaar. "Wat als twee vrouwen de beste en meest bekwame kandidaten zijn", schreef Claerhout in een opiniestuk op 7 oktober op Knack.be.

De Gentse CD&V, die halverwege juli Claerhout als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 aanduidde, zegt de situatie te betreuren. "Wij hadden een groot geloof in Sarah en het project dat we samen schreven. We hebben twee jaar heel goed samengewerkt en moeten nu met de afdeling de rust nemen om te kijken hoe het verder moet."

Sarah Claerhout was niet bereikbaar voor commentaar, evenmin CD&V-voorzitter Wouter Beke.

bron: Belga