Belgen in het buitenland - Wuytens, Ojo en Tshimanga met Willem II onderuit tegen Utrecht

door
Belga
Leestijd 2 min.

Willem II heeft in eigen huis met 0-1 verloren tegen FC Utrecht op de tiende speeldag in de Nederlandse Eredivisie. Dries Wuytens, Funso Ojo en Derrick Tshimanga speelden alledrie de volledige wedstrijd, maar konden een nederlaag niet voorkomen. Willem II blijft zo met zeven punten in de kelder van de competitie hangen op de zestiende plaats. De Belgen van Willem II leken lange tijd af te stevenen op een brilscore in Tilburg, maar de Franse aanvaller Sébastien Haller bezorgde Utrecht in de toegevoegde tijd (90.+1) toch nog de volle buit. Zowel Dries Wuytens als Funso Ojo en Derrick Tshimanga stonden de volledige wedstrijd tussen de lijnen.

Bij Sparta Rotterdam mocht Loris Brogno invallen na 71 minuten en zag hij hoe Bart Ramselaar PSV de overwinning bezorgde met het enige doelpunt van de wedstrijd (78.). Bij PSV bleef de jonge Dante Rigo een volledige wedstrijd op de bank.

Tom Van Hyfte stond bij Roda JC zoals gebruikelijk de volledige wedstrijd centraal op het middenveld en zag hoe Edouard Duplan (37.) ADO Den Haag op voorsprong bracht. In het slot van de wedstrijd kon Mitchel Paulissen (86.) toch nog een puntje thuishouden voor Roda JC.

Bij FC Twente was er een kleine rol weggelegd voor Dylan Seys. De 20-jarige Belg werd in de toegevoegde tijd (90.+4) nog even ingebracht om tijd te winnen. Twente haalde het op bezoek bij Go Ahead Eagles met 2-0 na doelpunten van Manchester City-huurlingen Yaw Yeboah (44.) en Bersant Celina (89.).

Andreas Pereira stond bij Granada aan de aftrap in het thuisduel tegen Sporting Gijon. De Braziliaanse Belg werd na 80 minuten vervangen in een wedstrijd die eindigde op een scoreloos gelijkspel.

In Portugal won Porto met 3-0 tegen Arouca en komt zo met negentien punten voorlopig naast Benfica, dat zondagavond nog speelt, aan de leiding. Portugees international André Silva, de voornaamste concurrent van Laurent Depoitre, maakte het veschil voor Porto met twee doelpunten (43. en 78.). De Algerijn Yacine Brahimi legde de eindstand vast in de toegevoegde tijd (90.+1). Depoitre bleef de volledige wedstrijd aan de bank gekluisterd.

bron: Belga