Belgen in het buitenland - Kevin Mirallas en Romelu Lukaku verliezen met Everton bij Burnley

door
Belga
Leestijd 2 min.

Everton is er zaterdag op de negende speeldag in de Premier League niet in geslaagd om in het spoor te blijven van de top 3 van het klassement. "The Toffees" verloren bij Burnley in extremis met 2-1 en tellen 5 punten minder dan leider Arsenal. Vokes bracht Burnley in de eerste helft (39.) op voorsprong, maar Bolasie (58.) hing de bordjes na de rust weer in evenwicht. In de slotminuut (90.) bezorgde Arfield de thuisploeg de volle buit.

Bij Burnley ontbrak Steven Defour met een blessure. Romelu Lukaku speelde de hele match voor Everton, Kevin Mirallas werd na 76 minuten naar de kant gehaald.

Leicester City haalde tegen Crystal Palace zijn kampioenenniveau van vorig seizoen en won vlot met 3-1. Via Musa (42.), Okazaki (63.) en Fuchs (80.) liep de titelhouder uit tot 3-0. In het slot (85.) milderde Cabaye voor Palace, waar Christian Benteke de hele match speelde.

Het duel tussen Swansea en Watford eindigde zoals het begon (0-0). Bij Watford moest Christian Kabasele 90 minuten toekijken van op de bank.

Sunderland, dat zonder zijn geblesseerde Belgen Adnan Januzaj en Jason Denayer aantrad, verloor met het kleinste verschil op verplaatsing bij West Ham. Reid (90.+4) verloste de thuisploeg pas in de toegevoegde tijd.

Eerder op de dag was Tottenham, met Jan Vertonghen en Mousa Dembélé als titularis maar zonder de geblesseerde Toby Alderweireld, op bezoek bij Bournemouth niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel.

Arsenal, dat in eigen huis bleef steken op een scoreloos gelijkspel tegen Middlesbrough, staat aan kop in de stand met 20 punten. Manchester City en Tottenham volgen met een punt minder, maar City speelt morgen nog tegen Southampton. Everton (15 punten) blijft zesde. Watford (12 punten), Crystal Palace (11 punten) en Burnley (10 punten) staan in de middenmoot, terwijl Sunderland de rode lantaarn bekleedt met slechts 2 punten uit 9 matchen.

bron: Belga