Opgelapt Jezus-beeld werkt op de lachspieren

Restauraties van beeltenissen van Jezus zijn een gevoelige zaak. Net zoals de goedbedoelde renovatie het fresco 'Ecce Homo' heel wat mensen aan het lachen bracht, is er momenteel een standbeeld van Onze-Lieve-Heer in Canada dat gemoederen beheerst. 
door
Kevin
Leestijd 2 min.

Een jaar geleden gingen vandalen aan de haal met het hoofd van een standbeeld van het kindje Jezus in de Canadese gemeente Sudbury. Wanneer vernielzuchtige bewoners het eerder gemunt hadden op het beeld, werd het hoofd meestal opnieuw in de buurt teruggevonden. Dit keer weet niemand waar het hoofd van Christus zich bevindt.

Pastoor Gérard Lajeunesse doet bij CBC uit de doeken dat hij op zoek is gegaan naar een nieuw hoofd voor het standbeeld. Dat moest echter op maat gemaakt worden, wat een dure grap blijkt.

Lokale kunstenares Heather Wise was aangedaan door het verminkte Jezusbeeld. "Ik was zo triest, toen ik het beeld zag was ik echt gekwetst", getuigt de artiest aan de lokale media. Ze besloot haar creatieve diensten aan te bieden aan de kerk.

Uit klei boetseerde Wise een nieuw hoofd en deze week werd het beeld 'in ere hersteld'. Ondanks de inspanningen van de kunstenares, zijn veel parochianen verrast, teleurgesteld of zelfs beledigd door de restauratie. Dat het nieuwe hoofd doet denken aan Maggie Simpson uit de 'The Simpsons' heeft daar ongetwijfeld mee te maken.

"Ik verwacht niet dat het lang zal blijven. Ze is van plan om volgend jaar een stenen hoofd te maken. Dit is een eerste poging. Hopelijk zal iedereen tevreden zijn met het eindresultaat", aldus de priester.