Syntra West lanceert opleiding tot dronepiloot

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het opleidingscentrum Syntra West lanceert een cursus om dronepiloot te worden. Daarvoor werkt het samen met BAFA, Ben Air Flight Academy. De opleiding werd vrijdag voorgesteld in Kortrijk. Zowel Syntra West als BAFA is niet blind voor de oneindige toepassingen van drones. Omdat alle regelgeving rond het gebruik van drones en de opleidingen onlangs in een nieuw Koninklijk Besluit zijn gegoten, werd gewerkt aan een grondige opleiding met zowel een theoretisch als een praktisch luik.

"Een grondige opleiding, om nadien te kunnen slagen in een theoretisch en een praktisch examen, zijn een absolute must. Om de nodige kwaliteit te kunnen garanderen binnen de nieuwe opleiding tot RPA-bestuurder (Remotely Piloted Aircraft System), gaat Syntra West een partnerschap aan met BAFA, de Ben Air Flight Academy", aldus Syntra West. Syntra Brussel springt mee op de kar.

Na het volgen van de opleiding kan men deelnemen aan de door het Directoraat-Generaal van de Luchtvaart (DGLV) gecoördineerde theoretische en praktische examens. De cursus is bestemd voor iedereen, van fotografen tot hulpverleners, van de veiligheidssector tot de offshoresector.

De eerste lessen starten op 19 november op de Kortrijkse campus. Er zijn 16 sessies voorzien, goed voor 60 lesuren. Syntra West wil de opleidingen nog uitbreiden. Daarom organiseert het opleidingscentrum vanaf het najaar van 2017 ook een opleiding tot "drone onderhouds- en bouwspecialist".

bron: Belga