Race Witte Huis – Amerikaans ministerie van Buitenlandse Zaken geeft meer e-mails van Clinton vrij

Race Witte Huis - Amerikaans ministerie van Buitenlandse Zaken geeft meer e-mails van Clinton vrij

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vrijdag 112 e-mails vrijgegeven van Hillary Clinton, die door de FBI in beslag werden genomen in het kader van het onderzoek naar het gebruik van haar privéserver.
De e-mails worden vrijgegeven op slechts enkele weken van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Daarin moet Hillary Clinton het opnemen tegen de Republikein Donald Trump, die haar herhaaldelijk aanviel voor de e-mails en zei dat ze in de gevangenis zou moeten zitten voor het gebruik van een privéserver.
Van de reeks e-mails werd beslist één niet vrijgegeven, omdat die geheime informatie bevatte. Een week voor de verkiezingen zullen de twee laatste reeksen e-mails gepubliceerd worden.
De FBI vond 14.900 documenten bij het onderzoek naar de manier waarop Clinton omging met vertrouwelijke informatie. In juli oordeelde de onderzoeksdienst dat Clinton geen criminele feiten had gepleegd door het gebruik van haar privéserver.
De onderzoekers gaven de e-mails terug aan het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, dat opgedragen werd de e-mails vrij te geven. Het ministerie moet de e-mails wel eerst screenen, om te kijken of bepaalde informatie weggelaten of bewerkt moet worden omwille van veiligheidsoverwegingen.

bron: Belga