Nieuwe GO!-campus Ruggeveld officieel geopend in Deurne

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Deurne is vrijdag de nieuwe campus Ruggeveld van het Vlaamse Gemeenschapsonderwijs (GO!) officieel geopend. Het vroegere internaat, dat een norse en gesloten indruk maakte, werd omgevormd tot een fris en uitnodigend gebouw waar volwassenenonderwijs wordt gegeven en waar ook het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) zijn hoofdzetel krijgt.

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) biedt op campus Ruggeveld Nederlands voor anderstaligen, tweedekansonderwijs en bedrijfsbeheer aan. De leslokalen zijn goed uitgerust en in het open leercentrum kunnen cursisten van 's morgens tot 's avonds terecht voor (traject)begeleiding, studiecoaching en aangepaste ondersteuning, of om gebruik te maken van de computers om zelfstandig te oefenen.

De campus kan elke dag plaatsbieden aan 1.200 cursisten en is aangepast aan de specifieke noden en behoeften van volwassenen. Vaak moet een centrum voor volwassenenonderwijs de infrastructuur delen met andere scholen of organisaties, waardoor die niet echt op maat is van volwassenen. Maar dat is dus niet het geval op campus Ruggeveld.

De campus huisvest daarnaast ook de hoofdzetel van het CLB Antwerpen, dat bijna 15.000 leerlingen begeleidt uit de 45 scholen van GO! scholengroep Antwerpen. In de nieuwe lokalen op de benedenverdieping kunnen ouders en leerlingen terecht voor een gesprek. Ook het medisch onderzoek van de leerlingen wordt op de campus georganiseerd. Op de bovenste verdieping is een open kantoortuin, en er zijn ook kantoren en vergaderruimten die meer privacy bieden.

bron: Belga