Excuses van ING-personeelsdirecteur

door
Belga
Leestijd 1 min.

In een interne mail heeft de wereldwijde personeelsdirecteur van de Nederlandse bank ING, Hein Knaapen, zich verontschuldigd bij werknemers van de bank die zich gekwetst voelen na een interview van de topman in Het Financieel Dagblad. Knaapen gaf donderdag een opmerkelijk interview aan de Nederlandse zakenkrant. Hij vindt dat een belangrijk deel van de 52.000 ING-werknemers te afhankelijk is geworden van de bank door een erfenis van royale arbeidsvoorwaarden, hoge vertrekpremies en het rigide ontslagstelsel in landen als Nederland en België.

De bank voert een zware herstructurering door. Alleen al in België verdwijnen 3.500 banen. Er kwamen dan ook scherpe reacties op het interview. Het ING-personeel voelde zich "gedegouteerd", luidde het bij de vakbonden.

In een interne boodschap op het intranet heeft Knaapen vrijdag uitleg over het interview gegeven en verontschuldigt hij zich. Hij zegt daarin onder meer dat het niet zijn bedoeling was de Belgische of Nederlandse arbeidsmarkt te stigmatiseren. "Indien collega's zich gekwetst voelen door het interview, wil ik mij hiervoor verontschuldigen", besluit hij.

bron: Belga