European Open - Kyle Edmund ontmoet Richard Gasquet in halve finale

door
Belga
Leestijd 1 min.

Kyle Edmund (ATP 43) heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van de European Open in Antwerpen (hard/566.525 euro). De 21-jarige Brit rekende in de kwartfinale af met de Italiaan Andreas Seppi (ATP 100) in twee sets: 6-3 en 6-4. De wedstrijd duurde iets langer dan een uur. In de halve finale neemt Edmund het op tegen de Fransman Richard Gasquet (ATP 19). In de andere halve finale speelt de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 77) tegen de winnaar van het duel tussen onze landgenoot David Goffin (ATP 12) en de Roemeen Marius Copil (ATP 198). Zij sluiten vrijdagavond af in de Lotto Arena.

Edmund won al bij al vlot van de 32-jarige Seppi en was achteraf zichtbaar tevreden. "Ik zat meteen goed in de wedstrijd en ben blij dat ik hier nog minstens één wedstrijd mag spelen", aldus het Britse talent. "Het is het eerste jaar dat ik consistent op dit niveau speel en zo regelmatig ATP-tornooien afwerk."

De enige die voor Edmund nog in de weg staat van een eerste ATP-finale is derde reekshoofd Richard Gasquet. Edmund klopte Gasquet onlangs nog in de eerste ronde van de US Open. "Dat was toen geen kwestie van onderschatting van hem, want dat gebeurt volgens mij niet meer op dit niveau", zegt Edmund. "Toch wordt het gewoon een erg moeilijke wedstrijd voor mij: Gasquet speelt al jaren aan de top en staat garant voor goede resultaten. Ik zal op mijn best moeten zijn."

bron: Belga