Vervoort mist ambitie, vindt voorzitter CD&V-Brussel

Vervoort mist ambitie

De Brusselse regering en minister-president Rudi Vervoort moeten een tandje bijsteken. Dat zegt Benjamin Dalle, voorzitter van CD&V-Brussel, de kleinste coalitiepartner van de regering, vanmorgen in een interview in De Standaard. De uithaal komt er enkele uren voordat Vervoort zijn beleidsverklaring aflegt in het Brussels Parlement. Volgens Dalle zou minister-president Vervoort het gezicht van de regering en de vertrouwenspersoon van de Brusselaars moeten zijn, maar is hij dat veel te weinig. De CD&V’er verwijst naar de aanslagen van 22 maart. Als regeringsleider zou hij het vuur uit zijn sloffen moeten lopen om het imago van de hoofdstad te keren. “Brussel heeft eigen veiligheidsbevoegdheden. Je zou toch verwachten dat een regeringsleider die, zeker na een aanslag, maximaal invult? Ja, er is een hoge ambtenaar aangesteld, maar het aangekondigde gewestelijke veiligheidsplan ligt nog altijd niet op tafel”. Daarnaast wijst hij ook naar de verplichte inburgering die nog altijd niet op de rails staat.

Toch heeft de regering zaken gerealiseerd, zoals de hervorming van de rijopleiding (een bevoegdheid van CD&V-staatssecretaris Bianca Debaets), de Brusselse taxshift en de daling van de jeugdwerkloosheid dankzij de Jongerengarantie.

Benjamin Dalle ontkent ook dat CD&V een moslimpartij wil zijn zoals de N-VA beweert: “we willen wél de diversiteit van Brussel weerspiegelen”.

bron: Belga