Jambon wil geen Belgische “Jungle” en stuurt extra agenten naar grensstreek

Jambon wil geen Belgische "Jungle" en stuurt extra agenten naar grensstreek

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) stuurt 120 extra agenten naar de grensstreek met Frankrijk. Hij anticipeert daarmee op de nakende sluiting van het geïmproviseerde vluchtelingenkamp in het Noord-Franse Calais, schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws vanmorgen. De Frans overheid begint maandag de ‘jungle’ van Calais – op 50 kilometer van ons land – te ontruimen. Daardoor dreigt de toestroom aan sans-papiers flink toe te nemen. Minister Jambon neemt daarom voorzorgsmaatregelen. Zaterdag worden al 50 extra agenten ingezet, vanaf maandag zijn dat er 120.

De politiemensen zullen niet aan de Belgisch-Franse grens staan, maar controles uitvoeren in de hele grensstreek. “Stel dat we zien dat er in Zeebrugge meer transitmigranten toekomen, terwijl we géén trafiek vaststellen in de buurt van de grens, dan verleggen we de focus verder naar het binnenland en de snelwegparkings”, klinkt het.

De extra agenten zullen zeker tot het einde van het jaar blijven patrouilleren. Jambon verwacht immers dat de ontmanteling van het vluchtelingenkamp in Calais enkele weken tot zelfs maanden zal duren.

bron: Belga