“Het Journaal” vanaf 6 december met Vlaamse gebarentaal op open net

Het Journaal vanaf 6 december met Vlaamse gebarentaal op open net

De VRT zendt vanaf dinsdag 6 december “Het Journaal” uit met Vlaamse gebarentaal. De openbare omroep wil zo zijn opdracht, namelijk het aanbod toegankelijk maken, nog intensiever uitvoeren. Dat meldt de VRT vanmiddag. Tot nog toe kunnen mensen “Het Journaal” met gebarentaal live online volgen via www.deredactie.be. Dit journaal met gebarentaal zal vanaf 6 december om 20.15 uur ook te zien zijn op het kanaal van Ketnet. Als er die dag een live-uitzending van een groot cultuur- of sportevenement te zien is op dat kanaal, wordt “Het Journaal” met gebarentaal daarna uitgezonden. De live-uitzending met gebarentaal via deredactie.be blijft de openbare omroep aanbieden.

Volgens Geertje De Ceuleneer, adviseur diversiteit, is nieuws een kernopdracht van de VRT. “Daarmee willen we zo veel mogelijk mensen bereiken. Tijdens de aanslagen van 22 maart bood de VRT onmiddellijk een aantal journaals aan met Vlaamse gebarentaal op open net. De doelgroep van de gebruikers stelde dat erg op prijs”, legt De Ceuleneer uit.

De VRT is ervan overtuigd dat recht op informatie niet alleen in tijden van crisis speelt. “Daarom zetten we in op een dagelijks journaal met gebarentaal. Dat kan op verschillende manieren bekeken worden: online en binnenkort ook op open net.”

Alle programma’s met Vlaamse gebarentaal zijn gratis te herbekijken via Net Gemist en Ooit Gemist, het aanbod-op-aanvraag van de VRT.

bron: Belga