"Heb niet met Wolfsburg gesproken"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Marc Wilmots wordt geciteerd als nieuwe coach van VfL Wolfsburg, maar tussen beide partijen hebben (nog) geen gesprekken plaatsgevonden. Dat bevestigt de voormalige coach van de Rode Duivels aan het Duitse voetbalmagazine Kicker. "Ik heb geen gesprekken gevoerd met Wolfsburg. Dat zijn verzinsels van de media waar ik verder geen commentaar wil op geven", zegt Wilmots vanmorgen op kicker.de.

Volgens verscheidene Duitse media zou de voormalige international een kandidaat zijn om de ontslagen Dieter Hecking op te volgen. Die werd maandag aan de deur gezet na enkele tegenvallende resultaten. Valerien Ismael, trainer van de beloften, nam ad interim over bij het team van doelman Koen Casteels.

De 47-jarige Wilmots is een bekend gezicht in de Bundesliga. Hij speelde twee periodes voor Schalke 04 (tussen 1996 en 2000 en van 2001 tot 2003), waarmee hij de UEFA Cup en de Duitse beker won. In 2003 was de aanvallende middenvelder/spits er ook enkele maanden trainer meteen nadat hij een punt had gezet achter zijn spelerscarrière.

"De Bundesliga is een van de beste competities in Europa. Duitsland is altijd een optie voor mij", zegt Wilmots nog aan Kicker.

Half juli, kort na het teleurstellend EK, werd het contract van Wilmots bij de KBVB ontbonden. Roberto Martinez volgde hem op.

bron: Belga