Europa League - Anderlecht speelt 1-1 gelijk in Mainz

RSC Anderlecht heeft donderdag op de derde speeldag in groep C van de Europa League 1-1 gelijkgespeeld bij het Duitse Mainz. Bij de rust stond Mainz 1-0 voor. Yunus Malli zette na tien minuten van op elf meter de 1-0 op het bord na een strafschopfout van Olivier Deschacht op Pablo De Blasis. Kapitein Sofiane Hanni kreeg twee goede kansen op de gelijkmaker, maar vond twee keer doelman Jonas Lössl op zijn weg. Op de counter bleef ook Mainz gevaarlijk.

Twintig minuten na rust kwam de gelijkmaker er dan toch. Anderlechts doelpuntenmachine Lukasz Teodorczyk kopte de voorzet van Hanni binnen. Anderlecht beperkte zich vervolgens tot verdedigen en kon het punt vasthouden.

Mainz en Anderlecht deelden na twee wedstrijden al de leiding in de groep. Met 5 punten moeten ze nu ook het Franse Saint-Etienne, dat het Azerbeidzjaanse Qabala met 1-0 versloeg, naast zich dulden. Qabala heeft nog geen punt. De eerste twee van de groep plaatsen zich voor de zestiende finales. Over twee weken ontvangt Anderlecht Mainz op de vierde speeldag.