Belgen in het buitenland - Radja Nainggolan geeft met Roma zege uit handen tegen Austria Wien

door
Belga
Leestijd 2 min.

AS Roma heeft donderdag op de derde speeldag van de groepsfase van de Europa League duur puntenverlies geleden tegen Austria Wien. De Italianen gaven in het slot van de match een 3-1 voorsprong uit handen en speelden alsnog 3-3 gelijk. Holzhauser (17.) bracht de Oostenrijkers vroeg op voorsprong, maar El Shaarawy (20. en 35.) en Florenzi (71.) leken Roma een vlotte zege te bezorgen. Prokop (83.) en Kayode (85.) sleepten in het slot toch nog een punt uit de brand voor Austria. Radja Nainggolan speelde de hele match bij de Romeinen, de revaliderende Thomas Vermaelen stond niet op het wedstrijdblad.

In groep E staan Roma en Austria Wien samen op kop met vijf punten, voor Astria Giurgiu (3 punten), dat 1-2 won bij hekkensluiter Viktoria Plzen (2 punten).

In groep D won Zenit op bezoek bij Dundalk. Benson (53.) bracht de thuisploeg kort na rust op voorsprong, maar via doelpunten van Mak (72.) en Giuliano (78.) zette Zenit de scheve situatie recht. Nicolas Lombaerts en Axel Witsel speelden de hele partij.

In de andere match in de poule ging Maccabi Tel Aviv met 1-2 winnen bij AZ. Scarione (25.) en Golasa (82.) scoorden voor Maccabi, met tussendoor een doelpunt van Mühren (73.) voor AZ. Stijn Wuytens speelde de hele match bij de Nederlanders.

In de stand staat Zenit met een perfect rapport op de eerste plaats en heeft het zijn ticket voor de volgende ronde bijna beet. De tweede in de poule, Dundalk, heeft al vijf punten minder. Maccabi (3 punten) en AZ (1 punt) vervolledigen de groep.

In groep A boekte Manchester United een makkelijke 4-1 thuiszege tegen Fenerbahçe. Pogba (32., op penalty en 45.+2), Martial (35., op penalty) en Lingard (49.) maakten de goals voor de thuisploeg, ex-ManU-speler Robin van Persie redde in het slot (84.) de eer voor de Turken. Marouane Fellaini bleef de hele match op de bank. Manchester United voert samen met Feyenoord (beiden 6 punten) de stand aan, voor Fenerbahçe (4 punten) en Zarya Luhansk (1 punt).

Young Boys Bern versloeg in groep B APOEL Nicosia met 3-1. Hoarau (19., 53. en 83., op penalty) wiste met een hattrick de openingsgoal van Efrem uit. APOEL-doelman Urko Pardo bleef negentig minuten op de bank, terwijl Igor de Camargo niet op het wedstrijdblad stond bij de Cyprioten.

In de andere match won Olympiakos makkelijk van Astana met 4-1, waardoor de Grieken APOEL bijbenen aan de kop van de stand met zes punten. Young Boys Bern (4 punten) en Astana (1 punt) volgen.

bron: Belga