Belgen in het buitenland - Doelpunt van Deni Milosevic (ex-Standard en -Waasland-Beveren) levert Konyaspor punt op

door
Belga
Leestijd 2 min.

Deni Milosevic heeft zijn ploeg Konyaspor een punt bezorgd. De Bosnische Belg scoorde donderdag op de derde speeldag van de groepsfase van de Europa League in groep G het doelpunt voor de Turkse ploeg in het 1-1 gelijkspel tegen Braga. Milosevic, die in het verleden de kleuren van Standard en Waasland-Beveren verdedigde, bracht Konyaspor vroeg in de partij op voorsprong (10.). Kort na de pauze (56.) kwam Braga via Ahmed Hassan op gelijke hoogte.

In de stand in groep H staat Shakhtar Donetsk na drie partijen op de eerste plaats met een perfect rapport. AA Gent, dat op bezoek bij Shakhtar een 5-0 pandoering kreeg, bekleedt de tweede stek met vier punten. Braga (2 punten) en Konyaspor (1 punt) vervolledigen de poule.

Celta de Vigo, waar belofteninternational Theo Bongonda de wedstrijdkern niet haalde, deelde in groep G de punten in eigen huis met Ajax (2-2). Ziyech (23.) en Younes (72.) brachten de Nederlanders tweemaal op voorsprong, maar Celta knokte zich via Fontas (30.) en Orellana (83.) terug in de match.

Ajax (7 punten) voert groep G aan, voor Celta (5 punten) en Standard (2 punten), dat op Sclessin 2-2 gelijkspeelde tegen hekkensluiter Panathinaikos (1 punt).

In groep K won Inter Milaan thuis met het kleinste verschil van Southampton. Candreva (68.) maakte het winnende doelpunt. Senna Miangue stond niet op wedstrijdblad bij het team van Frank de Boer.

Sparta Praag, dat 0-1 ging winnen bij Hapoel Beer Sheva, staat met zes punten op de eerste plaats in de poule. Southampton en Hapoel Beer Sheva (beiden 4 punten) volgen, voor Inter (3 punten) dat pas zijn eerste punten sprokkelde in de Europa League.

bron: Belga