Trump kan achterstand niet goedmaken

Hillary Clinton kwam als winnaar uit de bus in het laatste televisiedebat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Donald Trump wilde niet bevestigen dat hij het verkiezingsresultaat zal erkennen.
door
Jelle
Leestijd 1 min.

Uit een peiling van CNN bij kijkers van het debat, komt Clinton met 52% tegen 39% voor Trump (foto links) als winnaar uit het debat. Vooral Trumps uitspraak dat hij pas op verkiezingsdag zal beslissen of hij het resultaat zal erkennen, zorgde voor heel wat onrust. Clinton (rechts) noemde Trumps antwoord "afschuwelijk".

Ook moderator nieuwsanker van FOX Nes Chris Wallace, die erin slaagde het debat al bij al rustig te doen verlopen, kon zijn ongeloof na dat antwoord moeilijk verbergen. Hij verwees naar de lange traditie waarin de verliezer zijn nederlaag altijd erkend heeft. Trump bleef echter volhouden. "Ik ga het dan bekijken. Ik hou u in spanning." "De verkiezingsresultaten weigeren te aanvaarden, dat is niet hoe onze democratie werkt", reageerde Clinton.

Wrong!

Trump, die in de peilingen op achterstand staat, kon Clinton niet verontrusten. Hij verloor zich vaak in zijn eigen redeneringen, die Clinton meestal rustig bleef aanhoren zonder tussen te komen. Trump moest het dan weer hebben van onderbrekingen van zijn tegenstanders antwoorden. Zoals ook in de vorige debatten regelmatig het geval was, gooide hij er een "Wrong!" tussen als een duidelijk goed voorbereide Clinton zich volgens hem vergiste.