Ish Ait Hamou wint Prijs van de Gelijkheid

Choreograaf en schrijver Ish Ait Hamou, onder meer bekend als jurylid bij de danswedstrijd So You Think You Can Dance, wint de Prijs van de Gelijkheid 2016. Hij volgt daarmee Reinhilde Decleir op, meldt de vereniging Curieus.

Op het Festival van de Gelijkheid wordt voor de tweede keer een persoon in de kijker gezet ’die een felle strijd voor meer solidariteit en gelijkheid voert’. «Veel meer dan een bekroning is het een aanvuring van hun engagement», zegt Curieusvoorzitter Jan Roegiers daarover.

“We hebben een zwak voor zijn open blik op de wereld en positieve kijk op diens bewoners», beschrijft de jury in haar rapport. «We waarderen hem bijzonder omdat hij respectvol is voor elke mens, of die nu in deze of gene god gelooft, een verschillende kijk heeft op het leven, of in een andere taal droomt. Hij kiest voor dialoog in plaats van confrontatie.»

Ish, die al drie jaar op het podium van het festival staat, reageerde op zijn facebookpagina. «Het moedigt me aan en het is iets dat ik op mijn beurt zal doorgeven aan de mensen rondom mij.»

Curieus reikt de prijs op zaterdag 3 december uit in Vooruit. Het Festival van de Gelijkheid gaat door van 1 tot en met 3 december.

Foto Belga / F. De Smet