Apple stelt reeks nieuwe Macs voor

Foto Pexels

Applefans kunnen volgende week donderdag met fluo aanduiden in hun agenda. Dan stelt de techreus een reeks nieuwe Macs voor. Ondertussen draait de geruchtenmolen op volle toeren.

Tijdens het laatste Apple-event, waar onder meer de iPhone 7 werd onthuld, werd met geen woord gerept over de nieuwe MacBooks. Volgens Recode en Bloomberg komt daar donderdag 27 oktober verandering in. Dan zou er een event gepland staan in de campus in het Californische Cupertino.

Ondertussen zijn de verwachtingen hooggespannen. Het is immers al enige tijd geleden dat Apple significante veranderingen heeft aangebracht aan zijn Mac-modellen. Volgens verschillende geruchten zouden de nieuwe toestellen een fikse opfrisbeurt krijgen.

USB-poorten

Zo voorspelt de Japanse site Macotakara dat de klassieke USB-poorten zullen verdwijnen. In de plaats krijgen de MacBooks een snellere aansluiting met USB-C, waarmee je ook je toestel moet opladen. Ook het SD-kaart-sleufje en de HDMI-aansluiting zouden het moeten ontgelden.

Toetsenbord

Een tweede snufje zou een toetsenbord zijn dat alle alfabetten ter wereld kan weergeven. In de toetsen worden kleine e-ink-schermpjes verwerkt, zodat de toetsen niet alleen letters maar ook emoji of iconen kunnen laten zien. Daarnaast zou de laptop ook een touchscreenstrook krijgen boven het toetsenbord. Dat OLED-scherm zou de functietoesten moeten vervangen.

Tot slot zou er ook een ondersteuning voor de TouchID-vingerafdrukscanner komen en zou het 11 inchmodel van de MacBook Air geschrapt worden. De kleinste MacBook zou dan 13 inch zijn.