Anderlecht speelt voor leidersplaats

Zowel Anderlecht als Genk en Gent kunnen de leiding nemen in hun groep in de Europa League. Dan moeten ze vanavond uiteraard wel winnen.

Bij gebrek aan een Belgische ploeg die schittert in de Champions League is het aan onze Europa Leaguepretendenten om de eer hoog te houden. Vanavond speelt Anderlecht tegen Mainz om de leidersplaats in Groep C. Momenteel staan beide ploegen met 4 punten op de eerste plaats. Ook AA Gent kan aan de leiding komen als het Shaktar Donetsk, de leider in Groep H, over de knie kan leggen. Als de Belgische ploegen het feestje helemaal compleet willen maken, moet ook Genk de leidersplaats in Groep F veroveren tegen Athletic Bilbao.

Anderlecht had eigenlijk al alleen aan de leiding moeten staan, maar de Brusselaars lieten een zekere zege tegen Saint-Etienne op de vorige speeldag glippen, na een misverstand in de slotfase tussen Bram Nuytinck en doelman Davy Roef. Het zal in elk geval beter moeten dan afgelopen weekend tegen Lokeren. Anderlecht won wel dankzij een late goal van Teodorczyk, maar wist niet te overtuigen.

Glans geven

Standard, met 1 punt voorlaatste in de loodzware Groep G, neemt het op tegen hekkensluiter Panathinaikos (0 punten). Na de nederlaag tegen Ajax en het gelijkspel tegen Celta willen de Rouches hun Europese campagne tegen de Grieken de nodige glans geven. Panathinaikos verkeert in elk geval niet in de vorm van zijn leven. De ploeg verloor afgelopen weekend nog van Xanthi, niet bepaald een Griekse topploeg. Oud-Standardspeler Paul-José Mpoku start bij de Zuid-Europeanen waarschijnlijk op de bank.

Peter Maes, coach van Racing Genk, kijkt vol vertrouwen uit naar de match tegen Atletic Bilbao. "Ik zie op training een gretige, frisse groep. Het zit goed in het kopje. De spelers willen zich tonen en het puntenverlies van vorig weekend doorspoelen. We zullen de wedstrijd dan ook aanpakken vanuit onze eigen sterktes."